Ontdek de voordelen van operationele leasing voor jouw bedrijf

Ontdek de voordelen van operationele leasing voor jouw bedrijf

5 January 2023 Off By Judith

Als je op zoek bent naar een efficiënte en kosteneffectieve manier om je bedrijfswagenpark te beheren, dan is operationele leasing wellicht de oplossing voor jou. In dit artikel ontdek je de voordelen van operationele leasing en hoe het jouw bedrijf kan helpen groeien en concurreren op de markt.

Operationele leasing biedt een breed scala aan voordelen die jouw bedrijf kunnen helpen om te groeien en succesvol te zijn. Door te kiezen voor operationele leasing, kun je profiteren van financiële voordelen, flexibiliteit en gemak, evenals onderhoud en bijstand die inbegrepen zijn in het leasecontract.

Wat is operationele leasing en hoe werkt het?

Operationele leasing, ook wel bekend als ‘lease.auto , operational lease‘, is een vorm van financiering waarbij je een voertuig huurt voor een vooraf overeengekomen periode en een vast maandelijks bedrag betaalt. Aan het einde van de leaseperiode lever je het voertuig gewoon weer in bij de leasemaatschappij. Dit betekent dat jouw bedrijf geen eigenaar wordt van het voertuig, maar enkel gebruik maakt van het voertuig gedurende de looptijd van het contract.

De basisprincipes van operationele leasing

Operationele leasing is gebaseerd op het principe dat je betaalt voor het gebruik van een voertuig, niet voor het bezit ervan. Dit betekent dat je bedrijf geen grote investeringen hoeft te doen om een wagenpark te onderhouden en dat je de kosten van het gebruik van de voertuigen gemakkelijk kunt budgetteren. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de afschrijving van de voertuigen, aangezien dit risico wordt gedragen door de leasemaatschappij.

Financiële voordelen van operationele leasing

Een van de belangrijkste voordelen van operationele leasing is het financiële aspect. Omdat je bedrijf niet hoeft te investeren in de aankoop van voertuigen, kun je deze middelen gebruiken voor andere cruciale aspecten van jouw bedrijfsvoering, zoals marketing, innovatie en personeelsontwikkeling.

Voorspelbare kosten en cashflow

Met operationele leasing zijn de kosten voorspelbaar en consistent. Je betaalt elke maand een vast bedrag en weet dus precies wat je kunt verwachten. Dit helpt je om jouw cashflow beter te beheren en onaangename verrassingen te voorkomen. Daarnaast kunnen de leasekosten fiscaal aftrekbaar zijn, wat je bedrijf in veel gevallen een belastingvoordeel oplevert.

Flexibiliteit en gemak voor jouw bedrijf

Operationele leasing biedt flexibiliteit en gemak voor jouw bedrijf. Je kunt de looptijd van het contract en het type voertuig dat je wilt leasen eenvoudig aanpassen aan jouw behoeften en doelen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het verkopen van de voertuigen aan het einde van het contract, wat tijd en moeite bespaart.

Onderhoud en bijstand inbegrepen

Een ander belangrijk voordeel van operationele leasing is dat onderhoud en bijstand vaak inbegrepen zijn in het contract. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte reparatiekosten of het regelen van onderhoudsbeurten, aangezien de leasemaatschappij dit voor jou regelt. Dit bespaart je tijd en helpt je om jouw bedrijf efficiënter te beheren.

Samenvattend biedt operationele leasing tal van voordelen voor jouw bedrijf, waaronder financiële voordelen, flexibiliteit, gemak en inbegrepen onderhoud en bijstand. Het is een ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een efficiënte en kosteneffectieve manier om hun wagenpark te beheren.